Dette er en skikkelig smakfull middag, like godt egnet til hverdags som til fest. Her hos oss er denne retten en favoritt hos barna og det er jo et stort pluss.
Oppskriften metter 2 store og 3 små.
Du trenger:
400 gram småtomater
1 løk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
300 gram risottoris
1 liter kyllingkraft, kyllingbuljong eller lignende
1 ts tomatpuré
1 ts gurkemeie
1 neve revet parmesan
Olivenolje
Salt
600 gram kyllingbryst uten skinn (gjerne fra Stange)
80 gram spekeskinke
Start med å sette ovnen på 200 grader.
Del småtomatene i to og legg dem med snittsiden opp på et bakebrett. Ringle over litt olivenolje og et par klyper salt.
La det være plass igjen til en ildfast form på brettet, tomatene kan gjerne ligge tett.
Del kyllingfiletene i to på langs om du har store fileter fra f.eks Stange kylling (la de være som de er om du bruker mindre fileter), og surr hver del med spekeskinke.
Ha smør i en stekepanne, og brun kylingpakkene på høy varme på alle sider. Ha dem over i en smurt ildfast form.
Sett formen på bakebrettet med tomatene, og la de stå i ovnen i 20 minutter.
I mellomtiden lager du risotto.
Varm olivenolje i en gryte. Ha i løk og stek på medium varme noen minutter til løken er myk.
Tilsett hvitløk, og la det surre videre i 1 minutt.
Ha i risottoris, tomatpuré og gurkemeie, rør godt sammen.
Nå er det på side å tilsette kraft eller buljong, alt etter hva du har tilgjengelig.
Ha i dette med et par desiliter om gangen, og la det nesten koke helt inn før mer tilsettes.
Rør jevnlig i gryten, og la det koke på medium høy varme. Fortsett til all kraften/buljongen er brukt opp, og du har en deilig kremete konsistens på risottoen.
Innen denne tid er det på tide å ta ut tomatene og kyllingen av ovnen. Ha tomatene oppi risen, tilsett parmesan og rør godt sammen.
Anrett tomatrisotto med kyllingpakke på toppen, og servér umiddelbart.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar