Smakfull helgemat som faller i smak hos både store og små. Sitronen i potetmosen er en fin forandring og smaker veldig godt sammen med basilikumspesto. Bytt gjerne ut den gule løken med rødløk for en mer fargerik rett!
Denne oppskriften holder til fire personer.
600 g kyllingbryst
Basilikumspesto:
Pesto:
Her kan man gjerne bruke et glass med ferdig pesto, eller lage selv.
25 gram basilikum
25 gram parmersan, revet
25 gram pinjekjerner, ristet i panne
1 fedd hvitløk, finhakket
1,3 dl olivenolje
Potetmos:
10-12 poteter
Kremfløte
Maldonsalt og pepper
2-3 ss sitronsaft
Eddiksmarinert løk:
1 stor gul løk, skivet
1 ss rødvinseddik
1 ss balsamicoeddik
Salt og pepper
Start med å marinere løken. Ha den skivede løken i en bolle, vend inn rødvinseddik og balsamicoeddik, og krydre med litt salt og pepper. La blandingen stå i ca. 1 time.
Skrell og kok potetene i usaltet vann. Hell vannet av når de er ferdige, og mos dem i gryten. Tilsett fløte til ønsket konsistens, ha i sitronsaften og smak til med maldonsalt og nykvernet pepper.
Kyllingbrystene krydres med salt og pepper og brunes på sterk varme i panne. Skru så varmen mye ned og la de steke på lav varme unde lokk i ca. 10-12 minutter.
Bland alt til pestoen i en bolle og kjør med stavmikser til ønsket konsistens.
Server kyllingfiletene på en seng av potetmos med løk over, og pesto rundt.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar