Kyllingfilet med brokkolipuré, ovnsbakte småtomater og timianolje

Denne smakfulle retten holder til 4 personer. 
Brokkolipuré har blitt godt mottatt av både store og små her, og er en ypperlig måte å få i husets minste mer grønnsaker.



Pannestekt kyllingfilet:
600 gram kyllingfilet
Salt og nykvernet pepper
Litt smør til steking

Ovnsbakte småtomater:
20 cherrytomater
Havsalt
Litt olivenolje


Brokkolipuré:
1 brokkoli
2-3 ts smør
Fløte
Salt og nykvernet pepper

Timianolje:
4-5 kvaster timian, hakket
1/4-1/2 dl olivenolje
Litt salt


Ha cherrytomatene med litt kvernet havsalt over,  i en smurt ildfast form som stekes på 190 grader i ca. 20 - 30 minutter. Pass på at de ikke svir seg.

Del brokkolien i buketter og kok den mør i godt saltet vann.
Hell av vannet, ha brokkolien over i en bolle sammen med smør, og mos den med en stavmikser. Rør inn litt fløte til du får ønsket konsistens.

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og brun raskt i smør på høy varme.
La dem så steke på svak varme i 10-12 minutter under lokk.

Ha olivenoljen i en liten gryte, og varm dem opp til middels varme, tilsett timian og litt salt.
Server umiddelbart.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs