OST- OG SKINKEGRATENG

Dette er en mild og god skinkegrateng som faller i smak hos de små!
Oppskriften holder til 5 personer.


350 gram makaroni
200 gram smårettskinke
3 egg, sammenpisket
Revet ost

Ostesaus:
50 gram smør
4 ss hvetemel
5 dl lettmelk
1 dl revet ost
Salt og nykvernet pepper

Sett ovnen på 225 grader.  Kok makaroni etter anvisning på pakken.
Smelt smør i en liten gryte. Rør i hvetemel, og tilsett melken. Rør godt sammen  mens sausen koker opp sakte på medium varme. Reduser varmen og la den småkoke i 5 minutter. Rør i bunnen hele tiden. Tilsett ost, og rør godt.
Smak til med salt og nykvernet pepper.

Hell vannet av makaronien, og skyll den i kaldt vann.
Bland makaroni og smårettskinke i en ildfast form. Hell over ostesaus og eggene. Bland godt sammen, og  strø over revet ost.
Bak i ovnen i 15 minutter.

Serveres gjerne sammen med godt brød og en frisk salat.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar