SPAGHETTI MED DEN BESTE KJØTTSAUSEN

En god spaghetti bolognese er ikke å forakte, og bruker du denne oppskriften får du en særdeles smakfull variant, godt egnet til både store og små!
Oppskriften gir en ganske stor porsjon, så her er det duket for god restemiddag også!




600 gram spaghetti
400 gram kjøttdeig av svin
400 gram kjøttdeig av storfe
100 gram chorizo, finhakket
1 løk, hakket
1 søtpotet, skrelt og kuttet i små terninger
1 purre, i biter
2 bokser med hakkede tomater
3 ss tomatpuré
1,5-2 dl vann
1 ts salt
1 ts sukker
3/4 ts timian
1 knivsodd chilipulver
1 ts paprikapulver
Olje til steking

Varm olje i en jerngryte eller lignende. Surr løk, purre og søtpoteter på middels høy varme til løk og purre er myke og søtpoteten mør. Tilsett hakkede tomater, og bruk en stavmikser til å få sausen jevn og uten klumper. Rør inn tomatpuré, og la det småkoke noen minutter mens du steker chorizo og kjøttdeig.

Kok spaghetti i godt saltet vann etter anvisning på pakken.

Varm olje i en stekepanne og stek finhakket chorizo i 1 minutt. Hell det over i sausen i gryten, og pass på å få med all oljen. Stek kjøttdeigen i to omganger i olje i den samme pannen. Ha dette også over i gryten med sausen.
La det småkoke sammen i noen minutter. Tilsett salt, sukker, timian, chili og paprikapulver, og rør godt sammen. Ha i 1,5-2 dl vann til passe konsistens på sausen, og kok opp igjen.

Servér kjøttsausen sammen med spaghetti.
Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar