VÅRRULLER MED KYLLING OG HONNINGSAUS MED MYNTE

Fantastisk gode vårruller som anbefales! 
Serveres med en frisk saus med honning og mynte.
Oppskriften metter 4 voksne.
Filoark til vårruller får man kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger og asiatiske matbutikker.




400 gram kyllingkjøttdeig
50 gram hodekål
50 gram gulrot
1 ts fiskesaus
2 ts kikkoman soyasaus
1 egg, sammenvispet
Filoark
Olje til fritering
Ris

Honningsaus med mynte:
4 ss rødvinseddik
4 ss fiskesaus
3 ss flytende honning
3 fedd hvitløk, finhakket
1 chilli, finhakket
14 mynteblader, finhakket

Grovriv gulrøttene og kutt hodekålen i tynne strimler.
Stek kylingkjøttdeigen i litt olje i en stekepanne. Sett til side.
Stek hodekål og gulrot sammen litt og rør inn kjøttdeigen.
Tilsett fiskesaus og soyasaus.
Legg opp på filoark, og rull til vårruller. Lim sammen kanten med egg.

Kok ris etter anvisning på pakken.
Rør sammen ingrediensene til sausen. Denne skal serveres kald.

Bruk en wokpanne eller lignende, og varm opp oljen. Her er det viktig å ikke gå for full varme, da oljen kan ta fyr. Man trenger ikke så mye olje at vårrullene dekkes når man friterer, man kan gjerne steke en side om gangen.
Oljen er varm nok når man kan stikke en tresleiv i oljen og det umiddelbart bobler rundt den.
Fritér 2-3 vårruller om gangen, og legg dem rett på kjøkkenpapir for å renne av seg.

Server vårrullene med honningsaus med mynte og ris.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar