OVNSBAKT TAGLIATELLE MED TUNFISK OG RØMME

Smakfull ovnsbakt pastarett som faller i smak hos både store og små!
Kjapp nok til deilig hverdagsmiddag!
Oppskriften metter 2 voksne og 3 barn.








2 bokser tunfisk i olje, avrent og flaket
400 gram tagliatelle
1 boks rømme
0,5 dl vann

Tomatsaus:
500 gram hakkede tomater
1 kinesisk hvitløk eller 3 fedd vanlig hvitløk
0,5 - 1 ts salt
1 neve frisk basilikum, hakket

Sett ovnen på 225 grader.

Kjør ingrediensene til tomatsausen i en blender.
Kok opp vann i en stor gryte, og kok pastaen halve tiden av hva som er angitt på pakken.
Hell av vannet og skyll pastaen i kaldt vann.

Bland rømmen med 0,5 dl vann.

Ha tomatsausen i en liten kasserolle. Rør inn tunfisken og varm opp.

Legg 1/3 av tomatsausen i bunnen av en ildfast form.
Ha over halvparten av tagliatellen.
Smør 1/2 av rømmen over, og ha på halvparten av det som er igjen av tomatsausen.
Legg på et nytt lag tagliatelle, og avslutt med resten av rømmen og tomatsausen.

Ha aluminiumsfolie over formen og bak i ovnen i 10 minutter. Ta av folien og bak videre i 5 minutter.
Ta ut av ovnen, og server gjerne med godt brød eller en frisk salat.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar