Saftig kalkunbryst med hvitvinssaus, søtpotet og smørstekte aspargestopper

Kalkun blir som det meste av kjøtt veldig saftig og godt når man steker det på lav varme over lenger tid. Her har kalkunen bakt i ovnen sammen med rosmarin og hvitvin, som danner basis for en deilig saus. Sammen med søtpotetmos og aspargestopper blir dette en nydelig middag!
Oppskriften holder til 2 personer.




Grove rundstykker til suppe

Gode rundstykker som smaker nydelig som tilbehør til suppe - eller nystekte med godt pålegg.
Oppskriften gir 12 rundstykker.



Alt-i-en-gryte spagetti med løk

Istedenfor å koke pasta i vann, kokes den her i gryten sammen med resten av ingrediensene. 
Det gir en deilig kremig pastarett med masse smak! Kan absolutt anbefales!
Denne oppskriften gir en stor porsjon som metter 5-6 voksne. Vi hadde den til 3 voksne og 3 små barn, og har en god porsjon med rester i kjøleskapet. 
Prøv du også - den er veldig god!


UKEMENY UKE 15/2014

Det er tid for å planlegge neste ukes middager! Kanskje finner du litt inspirasjon til din ukemeny?

Eltefritt brytebrød med rosmarin (hevetid 2 timer)

Eltefri bakst er fantastisk, rør sammen deigen med en sleiv og la den heve i to timer. 
Ingen etterheving, rett i ovnen og 15 minutter etterpå sitter du med det deiligste brytebrødet på bordet! Enkelt, ikke sant?


Pai med chevrè og rødløk

Dette kan raskt bli en favorittpai, spesielt om du er glad i chevré! 
Oppskriften gir en knallgod pai som metter 4 personer - serveres med en frisk salat.



INNBAKTE PØLSER

Denne pølsevarianten er en favoritt hos barna, super mat til bursdagsselskaper eller som en annerledes vri på pølse i brød. De voksne sier ikke nei takk de heller..
Oppskriften gir 16 innbakte pølser.


OVNSBAKT TOMATKYLLING

Dette er knallgod mat både til hverdag og fest! Faller i smak hos de fleste, for veldig små barn kan sausen være litt mye krydret, men 5 åringen syntes det var veldig godt.
Retten er her servert med ris, men pasta er også et ypperlig tilbehør.
Oppskriften holder til 4 personer.