Eltefritt brytebrød med rosmarin (hevetid 2 timer)

Eltefri bakst er fantastisk, rør sammen deigen med en sleiv og la den heve i to timer. 
Ingen etterheving, rett i ovnen og 15 minutter etterpå sitter du med det deiligste brytebrødet på bordet! Enkelt, ikke sant?










600 gram hvetemel
ca. 4,5 dl vann
1/2 pakke tørrgjær
1 ts tørket rosmarin
1 ss honning
1 ts salt
1-2 ss maldonsalt
2 ss frisk rosmarin, hakket
Olivenolje

Rør sammen hvetemel, honning, tørket rosmarin, vanlig salt, gjær og fingervarmt vann med en sleiv til en jevn røre.
Sett under plast og et kjøkkenklede og la heve på et lunt sted i 2 timer.
Strø mel på benken og hvelv deigen ut. Strø litt mel over deigen. Ta en kniv og kutt deigen i 8 emner. Det er viktig at deigen ikke knas eller jobbes noe med.
Smør en springform og løft deigbitene over i den. Om de er litt ujevne i størrelse gjør det ingenting.
Pensle forsiktig med litt olivenolje og strø over frisk rosmarin og maldonsalt.
Stekes med 250 grader i 15-25 minutter.

Vel bekomme!









Inspirasjon er hentet fra Maison mat og vin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar