Italiensk pizza med spansk pølse

Når det gjelder italiensk pizza syntes jeg mengdeanvisningen fra boken "La Pizza" gir fantastisk pizza! Det tar litt tid å lage, men resultatet er nydelig!
Under er oppskrift til 4 personer. 
Sausoppskriften som er en favoritt holder også til 4 bunner.



Bunn
25 g fersk gjær
2,5 dl fingervarm vann
7 dl hvetemel
1 ts salt

Bland gjæren ut i 0,5 dl fingervarmt vann, og rør i 2 ss hvetemel. Dette heves under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter. Ha så resten av melet i en bolle, lag en grop i melet og hell i salt, deigen som har hevet og vannet. Elt sakte med kjøkkenmaskin (eller for hånd) i minst 10 minutter.
La så deigen heve til dobbel størrelse, i 1,5 - 2 timer.
Deigen has så på et melet bakebord, og deles i 4 like emner som kjevles til veldig tynne bunner.

Saus
1 boks hakkede tomater
50 gram tomatpuré
0,5 ts salt
2 fedd hvitløk, finhakket
1 løk, finhakket
1/4 ts fenikkelfrø, knust i morter
1/2 ts anisfrø, knust i morter
2 ts tørket merian
2 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
2 ss rødvin
0,5 ts sukker
1/2 ts nykvernet pepper
1 ss olivenolje
Vann

Varm oljen i en gryte og stek løk og hvitløk til løken er blank. Tilsett tomatpuré og la den frese litt i oljen. Hell i de hakkede tomatene, samt resten av ingrediensene. La sausen småkoke i 30 minutter. Spe på med litt avnn om nødvendig for å oppnå ønsket konsistens.

Fyll:
Spansk pølse/chorizo, pepperoni, salami eller lignende
Saus etter oppskrift over
2 røde paprika, stekt i olje i pannen
Fersk mozzarella

Stekes på 250 grader midt i ovnen til osten bobler og bunnen er sprø.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar