Linfrø er et ypperlig subtitutt for egg, og fungerer som eggerstatning i brød, kaker, kjeks og annet bakverk.
Du får en lett nøtteaktig smak, og det dermed spesielt godt sammen med grovt mel.
Perfekt for de med eggeallergi, men også for andre da linfrøene er fulle av både kostfiber og Omega 3-fettsyrer.
For å erstatte 1 egg trenger du 1 ss malte linfrø som blandes med 3 ss vann.
Denne oppskriften gir 7-8 pannekaker.
Finn frem:
4 ss linfrø
12 ss vann
2,5 dl hvetemel
1 dl sammalt hvetemel
1 neve havregryn
0,5 dl sukker
5 dl melk
60 gram smør
Slik gjør du:
Start med å kjøre linfrø i en blender, foodprosessor eller lignende. De skal finmales.
Ha vannet i sammen med de malte frøene og bland godt sammen. La denne miksen stå i 10 minutter. Du vil nå få en tykk blanding med en eggehviteaktig konsistens.
Smelt smør.
Bland sammen hvetemel, havregryn og sukker i en bolle.
Ha i melk og visp godt sammen til en jevn røre.
Tilsett smeltet smør.
Ha til slutt i linfrøblandingen, og visp det sammen med resten i et par minutter.
La røren svelle i 15 minutter.
Varm smør i en stekepanne og stek pannekakene på middels varme.
Vel bekomme!
Hei! Jeg ramlet tilfeldigvis innom bloggen din og må si at du har utrolig mange gode oppskrifter. Jeg har allerede satt sammen middager for hele uka - og lenger, så tusen takk for god inspirasjon. Jeg elsker matblogger!
SvarSlettSå smart å benytte linfrø og vann som egge-erstatning! Blir det den samme smaken som ved vanlige pannekaker?
SvarSlettDet blir en lett nøtteaktig smak.
Slett