Luciadagen er 13. desember. I den forbindelse er det feiring på de fleste skoler og barnehager her i landet, lysene senker seg og hvitkledde barn med lys kommer syngene. Det er helt sikkert også mange som skal bake lussekatter i denne anledning.
Disse gode lussekattene tar det kun ca. 50 minutter å bake, fra du starter til de kommer ut av ovnen. Jeg anbefaler å bruke safran for å få den gode smaken.
Oppskriften gir 14 luftige og gode lussekatter, og alle stekes på samme bakebrett.
Finn frem:
- 500 gram hvetemel
- 50 gram smør
- 3,5 dl melk
- 0,5 gram safran
- 1 dl sukker
- 1 pakke tørrgjær
- 1 egg til pensling
- Rosiner
Sett ovnen på 220 grader.
Smelt smør og ha i melken. La smør og melk bli fingervarmt.
Bland sammen mel, sukker, gjær og safran i en bakebolle.
Ha i smørblandingen, og elt til du har en fin deig.
Den vil være litt klissete, men justér eventuelt med mer mel.
Hell deigen ut på et melet bakebord, og del den i 14 emner.
Lag lussekatter av dem.
Sett dem på et bakebrett med bakepapir, og hev i 25 minutter.
Pensle med et sammenvispet egg, og pynt med rosiner.
Stek i ca. 10-12 minutter midt i ovnen..
Ta dem ut og legg dem på en rist, avkjøl litt og så er det bare å nyte!
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar