LUSSEKATTER PÅ 50 MINUTTER

Lussekatter på 50 minutter fra deigen settes til du har deilige ferdigstekte boller på benken!
Luciadagen er 13. desember. I den forbindelse er det feiring på de fleste skoler og barnehager her i landet, lysene senker seg og hvitkledde barn med lys kommer syngene. Det er helt sikkert også mange som skal bake lussekatter i denne anledning. 
Disse gode lussekattene tar det kun ca. 50 minutter å bake, fra du starter til de kommer ut av ovnen. Jeg anbefaler å bruke safran for å få den gode smaken.
Oppskriften gir 14 luftige og gode lussekatter, og alle stekes på samme bakebrett.


Finn frem:


  • 500 gram hvetemel
  • 50 gram smør
  • 3,5 dl melk
  • 0,5 gram safran
  • 1 dl sukker
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 egg til pensling 
  • Rosiner 
Slik gjør du:

Sett ovnen på 220 grader.
Smelt smør og ha i melken. La smør og melk bli fingervarmt.
Bland sammen mel, sukker, gjær og safran i en bakebolle.
Ha i smørblandingen, og elt til du har en fin deig.
Den vil være litt klissete, men justér eventuelt med mer mel.
Hell deigen ut på et melet bakebord, og del den i 14 emner.
Lag lussekatter av dem.

Sett dem på et bakebrett med bakepapir, og hev i 25 minutter.
Pensle med et sammenvispet egg, og pynt med rosiner.

Stek i ca. 10-12 minutter midt i ovnen..
Ta dem ut og legg dem på en rist, avkjøl litt og så er det bare å nyte!

Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar