BROWNIES UTEN MEL

    Dette er en brownieskake, helt uten mel - perfekt for de som ikke spiser hvete, men også for alle andre, store og små. En deilig, seig kake med masse sjokoladesmak. Akkurat slik en brownie skal være.
    Velg gjerne en sjokolade som ikke inneholder spor av gluten om kaken skal lages til noen med glutenintoleranse.




    For å bake brownies uten mel trenger du:


    • 125 gram margarin
    • 1,75 dl sukker
    • 100 gram lys kokesjokolade
    • 100 gram mørk kokesjokolade
    • 2 egg, romtempererte
    • 1 ts vaniljesukker
    • 2 ss o'boypulver
    • 3 ss maisennamel


    Fremgangsmåte:



    Forvarm stekeovnen til 180 grader.
    Finn frem en kakeform på 20 x 20 cm eller tilsvarende, og smør den.
    Smelt margarin i en liten gryte, og ha i sukkeret. La det smelte litt inn i smøret på svak varme, tilsett sjokoladen og rør til en fin glatt røre.
    Ha blandingen over i en bakebolle, og visp med kjøkkenmaskin eller lignende i 2 minutter.
    Ha i egg, og visp i et par minutter til.
    Sikt i vaniljesukker, o'boy og maisennamel.
    Visp videre i 2-3 minutter på medium hastighet til du har en fin og glatt røre.
    Ha over i bakeformen, og stek i ovnen i ca. 25-30 minutter.

    Avkjøl minst 45 minutter i formen før du kutter i kaken.

    Vel bekomme!

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar