KYLLING MED GRATINERT BLOMKÅL OG BYGGRISSALAT

Her blir blomkål først kokt i buljong, før den gratineres i ostesaus i ovnen. Servert sammen med god og sunn byggris, kyllingbryst og spekeskinke blir det en fin middag til både hverdag og fest. Beregn ca. 45 minutter på retten inkludert steking.
Oppskriften holder til 2 store og 3 små.




500 gram kyllingbryst (gjerne fra Stange, Lovise eller Holte gård)
2 blomkål
50 gram smør
4 ss hvetemel
5 dl melk
1,5 liter grønnsaksbuljong
2 poser byggris 
5 reddik, skivet
1/2 rødløk, finhakket
80 gram spekeskinke, i biter
Olivenolje
Salt og nykvernet pepper


Start med å sette ovnen på 200 grader.
Kok opp 1,5 liter grønnsaksbuljong.
Knip av de grønne bladene på blomkålen og del dem i fire like store biter. Kok i grønnsaksbuljong i 10 minutter.
Løft blomkålen ut av vannet, og da dem over i en smurt ildfast form. Spar på buljongen.

Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Tilsett melk, og visp godt hele tiden. Kok opp på svak varme under omrøring i 5 minutter. Tilsett ost og la den smelte inn i sausen. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Stek biter av spekeskinke i olje i en stekepanne.
Ta ut spekeskinken, og sett til side.
Bruk den samme oljen til å brune kyllingbryst og ha dem rett i en smurt ildfast form. Krydre med salt og pepper.
Sett i ovnen i ca. 20 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
Hell ostesaus over blomkålen, og bak i ovnen i 20 minutter.
Begge formene kan gjerne stå i ovnen samtidig.

I mellomtiden koker du to poser byggris i den samme buljongen som du kokte blomkålen. 
Ta ut og bland sammen med finhakket rødløk og skivet reddik. Hell over et par spiseskjeer god olivenolje, og bland godt sammen. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Ta kylling og blomkål ut av ovnen og gi dem noen minutter å hvile på før du skiver kyllingen og anretter på tallerkener. 
Server kyllingbryst med blomkål i ostesaus, byggrissalat og spekeskinkedryss.

Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs