OSTEFYLTE BURGERE MED CAPONATA

Dette er digg burgermiddag for både store og små. Deilige, ostefylte burgere servert med itaiensk caponata på toppen, og aller helst i hjemmelagde hamburgerbrød..
Oppskriften holder til 4 personer.




Caponata:
1 dl hvitvinseddik
0,5 dl sukker
1 liten løk, finhakket
1 rød paprika, finhakket
1 gul paprika, finhakket
1 stilk selleri, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
2 ss kapers
1 aubergine, i små terninger
1 dl hakkede tomater
1/2 ts salt
Olivenolje


Burgere:
600 gram kjøttdeig av storfe
1 liten løk, raspet eller finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
1 rød paprika, finhakket
2 ts chilisaus


1 pose fersk mozzarella, kuttet i terninger
4 hamburgerbrød (Oppskrift HER!)
Salt og nykvernet pepper

Start med å lage caponata:
Ha 1 dl hakkede tomater, en halv ts salt og et fedd finhakket hvitløk i en bolle og kjør til en fin tomatsaus.
Ha hvitvinseddik og sukker i en liten gryte på medium varme, og kok det inn til halvparten er igjen. Sett til side.
Varm olje i en stekepanne og ha i løk, paprika, hvitløk, selleri og kapers. La det surre på medium varme til det er mykt. Tilsett aubergine, og stek videre i 5 minutter. 
Ha i tomatsaus og hvitvinseddikredusjonen og la det surre på lav varme i 5 minutter til. 
Sett til side.

Ha kjøttdeig i en bolle sammen med resten av ingrediensene til burgerene.
Form til 4 baller og klem dem ut til tykke, runde burgere. Ta ut en spiseskje med kjøtt fra midten av burgeren, og fyll med mozzarellaost i terninger. Legg kjøttet over igjen, og klapp godt sammen slik at osten blir inni burgeren når du steker.
Varm en stekepanne med olje og stek burgerene på begge sider til de er gjennomstekte.
Legg dem på burgerbrød og topp med caponata.

Serveres umiddelbart.
Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar