KYLLINGPAKKER MED TAGLIATELLEPASTA OG NEPER

Neper har lang tradisjon i norge, men har ikke spilt like stor rolle i kostholdet etter at potetene kom til landet. 
Får du ikke tak i neper i butikken kan du bytte ut med pastinakk, og bruke samme fremgangsmåte. 
Oppskriften holder til 2 voksne og 3 små barn.



500 g kyllingfilet
400 g tagliatelle
80 gram spekeskinke
5 neper, skrelt og kuttet i terninger
2,5 dl hvitvin
1 dl vann
1,5 ts buljongpulver (lys kjøttbuljong)
3 fedd hvitløk, skrelt og kuttet i tynne skiver
Raps- eller solsikkeolje til steking
Olivenolje
Salt og nykvernet pepper

Kylling: Del i to på langs, og surr spekeskinke rundt hver filet.
Brunes i 2 minutter på hver side i olje på middels varme i en stekepanne.
Tilsett i 2,5 dl. hvitvin, resten av hvitløken, 1 dl vann og 1,5 ts. buljongpulver i pannen.
Småkok i 10 minutter til kyllingen er ferdig.

Nepene: Sett på en gryte med vann med 1 ts. salt, og kok nepene i terninger i 10 minutter til de er møre.
Hell av vannet, rør inn 0,5 ts. salt og nykvernet pepper, samt 1 ss. olivenolje.

Pasta: Kok pasta etter anvsining på pakken.

Bland sammen pasta og saus fra stekepannen, og server med kyllingpakker og neper.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar