BRIOCHE HAMBURGERBRØD

Deilig brioche som hamburgerbrød er en perfekt match med en saftig burger!
Ypperlige å fryse ned så har du hjemmebakte hamburgerbrød tilgjengelig når du måtte ha lyst på det..
Oppskriften gir 15 hamburgerbrød.







Start med å finne frem en bakebolle, og ha oppi:

7 mellomstore egg
1,5 dl helmelk
80 gram sukker
3 ts tørrgjær

Kjør på lav hastighet med en kjøkkenmaskin i 5 minutter. Skrap ned på sidene om nødvendig.

Tilsett litt etter litt i deigen mens du fortsetter å elte på lav hastighet:

700 gram hvetemel
3 ts salt

Deigen skal nå være ganske tynn, som en kakerøre. Ikke tenkt så mye på dette, den vil snart tykne.

Tilsett 200 gram smør rett fra kjøleskapet, og elt i 15 minutter på lav hastighet. Sett opp til medium hastighet og elt videre i 5 minutter til.

Ha deigen over i en bakebolle som du har smurt med olje.
Ta plastfolie over, og sett deigen i kjøleskapet i minst 2 timer. (Den kan gjerne stå opp til 24 timer).

Ta ut og form raskt til burgerbrød på ca. 100 gram. Her gjelder det å jobbe fort for deigen er ganske klissete! (og det skal den også være, ikke bruk mer mel!)
Ta gjerne en titt på denne videoen for tips på hvordan man former burgerbrød:



Ha dem over på et bakebrett, og etterhev i 1 time.

Visp sammen
1 egg
1/2 dl melk
og pensle burgerbrødene med blandingen

Strø om ønskelig på sesamfrø.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter.

Avkjøl på rist.

Vel bekomme!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs