HJEMMELAGET CHEESEBURGER MED BACON OG MARINERT RØDLØK

I dag ble det knallgode hjemmelagde hamburgere til middag, servert med hvitløkspoteter og nybakte hamburgerbrød. Hamburgerene er kvernet av entrecote, men man kan også bruke butikkkjøpt kjøttdeig. Burgerne er penslet med en blanding av sennep og tabasco under steking, det gir en deilig smak på kjøttet.






Jeg har fått tilsendt en fantastisk kjøttkvern fra nettbutikken KITCHENTIME.NO hvor man kan kjøpe det meste man trenger av utstyr til matlaging og baking!
Ta en titt!

Beregn 200 gram kjøtt per person.
Kvern gjerne selv, jeg valgte å grovkverne kjøttet og formet hamburgere uten noe annen tilsetning.
Det er en god idé å legge kverninnsatsen i fryseren i en times tid før du starter å kverne kjøttet. Bruk helst kjøtt rett fra kjøleskapet, la det eventuelt ligge en kort stund i fryseren før du starter.
Jeg saltet burgerne under steking isteden for å ha salt i kjøttdeigen.




Burger til 4 personer:
800 gram entrecote eller annet storfekjøtt (eventuelt ferdig kjøttdeig)
Havsalt
4 ts dijonsennep
Tabascosaus
Ost
120 gram bacon (helst tørrsaltet)
Olje

Marinert rødløk:

1 rødløk
1 ts rødvinseddik
1,5 ts balsamicoeddik
1/2 ts maldonsalt

Dressing:

2 toppede ss yoghurt naturell
1 toppet ss ketchup
1 ts tabasco
1 ts worchestersaus

Tomat
Agurk
Salat
Hamburgerbrød - Oppskrift her!

Server gjerne med varme hvitløkspoteter.
De finner du oppskrift på HER!

Skjær rødløk i tynne skiver.
Ha dem i en bolle med eddik og salt, og bland godt sammen.
La det marinere i minst 30 minutter.

Start med å kverne kjøttet, kvern det gjerne grovt. Brukt eventuelt ferdigkjøpt kjøttdeig.
Ha vann på hendene, og form til 4 baller på 200 gram hver.
Legg dem på et bakebrett med et oljet bakepapir på, og trykk dem ut til burgere på ca. 12 cm i diameter.
Sett dem i kjøleskapet i minst 1 time.
De kan gjerne fryses og tas opp dagen de skal stekes.

Jeg syntes det er greit å steke maks to burgere i pannen samtidig, for best resultat.
Stek burgerne på høy varme i litt olje på begge sider for å få en stekeskorpe, senk så varmen litt og stek ferdig.
Pensle burgerne på hver side etter de er snudd med en blanding av 1 ts dijonsennep og litt tabascosaus.
Legg på ost, sett lokk på pannen og la osten smelte.

Stek bacon i en annen stekepanne, på medium varme i smør til det er sprøtt.
La baconet renne av seg på en tallerken med kjøkkenpapir.
Del burgerbrødene og stek dem gjerne raskt i baconfettet.

Visp sammen ingrediensene til dressingen.

Legg opp burgerbrød med dressing i bunn, hamburger med ost, bacon, marinert rødløk og annet tilbehør du liker.
Server med varme hvitløkspoteter.

Kjøttkvernen er levert av kitchentime.no

Vel bekomme!











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar