OPP-NED RABARBRAKAKE

Det er sommerferie, sol og på tide å nyte deilige norske råvarer!
Det er fremdeles mulig å høste nydelig rabarbra, og her er oppskrift på en knallgod rabarbrakake som passer godt til is eller med vaniljesaus. 
Kaken egner seg godt til frysing. 
Oppskriften er til en springform på 26 cm.




225 gram usaltet smør, romtemperert
400 gram rabarbra, i biter
2 ts maisenna
3 dl sukker
1 1/4 dl brunt sukker
5 dl hvetemel
1  1/4 ts bakepulver
1/2 ts salt
Revet skall fra 1 økologisk sitron
1 ts vaniljesukker
4 egg
0,75 dl rømme
2 ss sitronsaft

Varm stekeovnen til 160 grader.
Ha bakepapir i bunnen av en springform på 26  cm.
Smør siden og bunnen av formen med smør.
Ha et lag med aluminiumsfolie under og rundt nedre del av formen.
Dette for å unngå mye søl, da det fort kan renne litt ut av formen under steking.

Bland rabarbra i biter med maisenna og 1 dl sukker i en bolle.

Pisk 75 gram mykt smør i et par minutter i en bakebolle , tilsett 2 dl sukker og sitronskallet.
Visp sammen til det er "fluffy".
Tilsett eggene, ett av gangen. Miks godt sammen mellom hvert egg. Ha så i rømme og sitronsaft, og rør godt. (Det er helt greit om røren oppleves litt klumpete.)
Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og salt. Tilsett i bakebollen, 1 dl av gangen.
Miks godt sammen.

Ha brunt sukker og 150 gram smør i en stekepanne på medium varme. Rør til blandingen bobler.
Avkjøl litt.

Hell sukker/smørblandingen i bunnen av den smurte springformen. Ha rabarbrablandingen over, og fordel utover. Avslutt med røren, og legg den i et jevnt lag.
Stekes midt i ovnen på 160 grader i 1 time og 15 minutter.

Avkjøl i formen på en rist i 15 minutter, og løsne så kantene med en kniv.
Legg et fat over toppen, og snu kakeformen opp-ned.
Viktig at dette gjøres før den blir kald.

Servers gjerne med is eller vaniljesaus.

Vel bekomme!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar