ARMENSKE MANTI I BULJONGSUPPE

Denne suppen kommer fra Armenia. Den består av en små kanoformede dumplings fylt med kjøttdeig, og servert i en buljongsuppe. Rett fra ovnen er dumplingsene gyldne, sprø og saftige. De får så godtgjøre seg i suppen smaksatt med tomat, og toppet med yoghurtsaus.
En nydelig rett som tar litt tid å lage, men som metter godt på kalde vinterdager.
Oppskriften holder til 4 - 5 personer.




Deig:
420 gram hvetemel
2 eggs
1/2 ts salt
ca. 1,5 dl vann

Kjøtt:
400 gram kjøttdeig
1 løk, finhakket
0,5 dl persille, finhakket
2 ts maldonsalt
0,5 ts pepper
1,5 ts paprikapulver

Yoghurtsaus:
5 dl yoghurt naturell
3 fedd hvitløk, finhakket
Maldonsalt

50 gram usaltet smør

Suppe: 
1 liter kyllingkraft, fond eller buljong
2 ss tomatpuré
Maldonsalt og nykvernet pepper

Ha melet i en bolle, og lag en grop i bunnen. 
Ha i egg, salt og vann. Elt til en fin og smidig deig. Justér om nødvendig med mer mel eller vann.
La deigen stå i 30 minutter.

Varm ovnen på 225 grader, og smør to ildfaste former med litt smør.

Bland sammen kjøttdeig, løk, persille, salt, pepper og paprika i en bolle.

Bland sammen ingrediensene til yoghurtsausen, og sett kaldt frem til servering.

Kjevle ut deigen på et melet bakebord. Del i firkantede biter på 4 x 4 cm.
Legg 1 ts av kjøttet i midten av hver bit, og lukk i endene slik at deigen blir formet som en liten kano med åpent kjøttfyll i midten. Sett ved siden av hverandre i de ildfaste formene.
Ha en liten bit med smør over hver manti, og stek i 35 minutter.





Ha kyllingkraft og tomatpuré i en gryte, og kok opp.


Ta ut mantiene av ovnen og hell over kyllingkraften fra gryten slik at 2/3 av mantiene er dekket. Sett resten av kyllingkraften til side og hold den varm til servering. 
Stek videre i 15-20 minutter.
Server mantiene i buljongsuppen med yoghurtsaus til.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar