KREMET PASTA MED TOMATKONFIT, CHEVRE OG BASILIKUM

Er du glad i chevré har du en vinnerrett her! 
Tomatene kan du gjerne tørke i ovnen opptil flere dager i forveien, og oppbevare dem dekket med olivenolje på et sterilisert glass i kjøleskapet.
Har du dårlig tid og ingen tomatkonfit for hånden, smaker retten også nydelig uten!
Oppskriften holder til 2 store og 3 små!



350 gram små pastaskruer
7 dl kyllingbuljong, fond eller kraft
200 gram cherrytomater, delt i to
100 gram chevré, i biter (hvit geitost)
100 gram parkersan, revet
3 fedd hvitløk, finhakket
1 løk, hakket
1 håndfull basilikumsblader, strimlet
1 ss sukker
1 ts smør
Salt og nykvernet pepper

Sett ovnen på 100 grader. Legg tomatene på et bakebrett med snittsiden opp. Strø over litt sukker og salt.
Bak dem i 2 timer i ovnen.

Varm smøret i en tykkbunnet gryte på medium varme. Ha i løken, og la den surre til den er myk.
Hell den tørre pastaen oppi gryten, og spe på med 1,5 dl kyllingbuljong.  La buljongen nesten koke inn under omrøring før du sper på med litt til, fortsett slik til all buljongen er brukt opp og pastaen er al dente. Dette tar 15-17 minutter.
Rør inn chevré i pastaen til den er smeltet, fortsett med parmersan og tilsett så de ovnstørkede tomatene.
Server umiddelbart med strimlede basilikumsblader og litt nykvernet pepper over.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar