PLOV - SAFRANRIS MED LAM FRA ASERBAJDSJAN

Turen er kommet til Aserbajdsjan, og her kommer en deilig middagsrett med lam.
Oppskriften holder til 2 store og 3 små.






0,25 dl olivenolje
8 lammekoteletter
4 fedd hvitløk, finhakket
2 gulrøtter, i biter
2 løk, hakket
2 ss malt spisskummen
80 gram tørkede aprikoser
250 gram ris
1 ts safran
2,5 dl kjøttbuljong, fond eller kraft
4 dl vann

Varm oljen i en stekepanne. Stek lammekotellettene på høy varme til de har fått farge.

Sett til side. Ha hvitløk, gulrøtter og løk i pannen, og stek på medium varme i 5 minutter.
Rør inn spisskummen, aprikoser og 3 dl vann. Kok opp og la det småkoke under lokk i pannen på svak varme til lammekotelettene er ferdige. Koketid avhenger av tykkelsen på kotellettene. Koketid kan være ca. 30-45 minutter. 

Ha risen i 0,5 liter saltet vann i 30 minutter. Hell av vannet og hell risen over i en gryte. Tilsett safran og buljong, ha så i 1 dl vann og småkok til risen er ferdig.


Server safranris med lammekotelletter og grønnsaker.

Vel bekomme!

1 kommentar:

  1. Så utrolig spennende. Tørkede aprikoser har jeg aldri prøvd på denne måten! :)

    SvarSlett