TAVE KOSI - ALBANSK KYLLINGRETT MED YOGHURTSAUS

Egentlig skulle denne retten vært laget med lammekjøtt. Dessverre fikk jeg ikke tak i det, men kyling viste seg å være et godt alternativ!
Retten falt i smak hos både store og små, og var en positiv overraskelse!
Oppskriften metter 2 store og 3 små!





4 kyllingfileter, delt i to på langs
700 gram yoghurt naturell
1 dl vann
3 ss ris
5 egg
100 gram smør, i terninger
Salt og nykvernet pepper
1/2 dl mel
Smør til steking

Ris til 4 personer
Frisk salat

Sett ovnen på 160 grader.
Saltre og pepre kyllingfiletene. Vend dem i mel, og brun dem så på medium varme i smør i en stekepanne.
Ha dem over i en gryte sammen med vannet, og småkok på lav varme i 10 minutter under lokk.
Visp sammen eggene i en bolle.
Ha yoghurt, 2 ss mel, 3 ss ris, 1 ts salt og 1/2 ts nykvernet pepper i en annen bolle, visp inn eggene.
Legg kyllingen over i en ildfast form.
Varm opp blandingen i en gryte på lav varme. Den skal ikke koke, bare tykne litt.
Hell sausen over kyllingen i formen.
Legg smørterningene på toppen, og stek i 25 minutter midt i ovnen.

Kok i ris etter anvisning på pakken.
Server kyllingen med yoghurtsaus, ris og en frisk salat.

Vel bekomme!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs