SJOKOLADETERTE MED SALT KARAMELLFYLL

Deilig sjokolade og salt karamell i kombinasjon..



Tertebunn:
3,5 dl mel
0,5 dl bakekakao
0,5 dl sukker
100 gram usaltet smør, romtemperert
1 ts vaniljeessens
1 egg
2-3 ss vann

Salt karamelfyll:
3,5 dl sukker
1 dl vann
1 dl kremfløte
70 gram usaltet smør
1 ss salt

Sjokoladeganache:
1 dl kremfløte
120 gram kokesjokolade

Tørre erter, kikerter eller lignende til steking av bunnen.

Stat med tertebunnen. Bland sammen mel, bakekakao og sukker i en bakebolle.
Arbeid inn smøret til en smuldrete deig. Tilsett egg og vaniljeessens, og arbeid videre med deigen. Ha i vann tilslutt, og samle deigen. La den hvile i kjøleskap med flastfolie over i ca. 30 minutter.

Sett ovnen på 180 grader.
Ha bakepapir i en terteform eller springform på 26 cm. i diameter.
Press tertebunnen jevnt utover bunnen, og litt opp langs kantene.
Legg et bakepapir over og fyll på med tørre, erter, kikerter eller lignende.
Stek i 15 minutter.
Ta kaken ut, fjern ertene og bakepapiret de ligger på.
Stek bunnen videre i 10 minutter til.

Ha sukkeret i en liten gryte, og hell over vannet. Ikke rør!
Sett på medium til høy varme, og la sukkeret smelte. Når det har fått en fin gyllen farge tas gryten av platen umiddelbart.
Hell fløten i, og la det småkoke under omrøring i et par minutter.
Rør så inn smør og salt, og sett til side.

Hell karamellblandingen over tertebunnen. Sett i kjøleskap i 4-5 timer.

Lag sjokoladeganachen.
Kok opp fløten, rør inn sjokoladen.
Hell over karamellfyllet.
La det avkjøle litt og sett kaken i kjøleskap i 1-2 timer til.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar