SAPA SUI - DEILIG RETT FRA AMERIKANSK SAMOA

Denne retten er svært vanlig på Amerikansk Samoa, og er sterkt inspirert av kineserenes chop suey.
Retten falt i smak hos både voksne og barn her hos oss.
Oppskriften metter 2 store og 2-3 små.





250 gram glassnudler
1 løk, i skiver
4 fedd hvitløk, finhakket
1 ss finhakket fersk ingefær
400 gram kjøttdeig
4 dl vann
1 dl soyasaus (helst en salt type som kikkoman)
3 ss ketchap manis (søt soyasaus)
1 blomkål, i små buketter
1 purre, skivet
1 ts buljongpulver
Olje til steking
Chili

Surr løk, hvitløk og ingefær i litt olje i en stekepanne. Tilsett kjøttdeig, og la det brunes litt.
Ha i vann, buljongpulver, kikkoman og ketchap manis. Tilsett blomkål og purre, la det småkoke i 15 minutter.
I mellomtiden tilberedes glassnudlene etter anvisning på pakken.
Tilsett nudlene i pannen før servering, og bland dem sammen med resten.
Pynt gjerne med litt fersk chili.

Vel bekomme!

1 kommentar:

  1. Denne retten var fantastisk god, vi kuttet ut ingefær og puttet inn gulerøtter siden vi liker det bedre, men ellers var den lik. Alle her likte den kjempe godt. Glad det finnes blogger med spennende oppskrifter til inspirasjon. Tusen takk :)

    SvarSlett