PANI POPO - SAFTIGE KOKOSMELKBOLLER FRA AMERIKANSK SAMOA

Turen er kommet til Amerikansk Samoa på listen over alle verdens land. 
Amerikansk Samoa ligger i stillehavet, omtrent midt mellom Hawaii og New Zealand. 
Kokos er en viktig ingrediens både i mat og bakverk.
Disse ble en vinner blandt både store og små hos oss, nydelig saftig gjærbakst med en deilig smak av kokos. 
Ekstra godt blir det om du serverer dem med melis og raspet kokos på toppen!





500 gram hvetemel
1 pakke tørrgjær
3 ss fingervarmt vann
1 boks kokosmelk
60 gram smør, smeltet
1/2 ts salt
100 gram sukker
2 dl tørrmelkspulver (Vikingmelk)

Smelt smøret i en liten gryte.
Ha gjær og fingervarmt vann i en bakebolle, og la det stå i et par minutter.
Tilsett mel, salt, sukker og tørrmelkspulver i bakebollen.
Ha kokosmelken i den smeltede smøret, og rør sammen. Hell blandingen i bakebollen og elt sammen i 5 minutter eller mer.

La deigen heve til dobbel størrelse.

Ha over på en bakebord, og del i 12 emner. Rull dem til boller og ha dem over i en smurt springform på 26 cm, eller bruk et vanlig bakebrett.

La de etterheve i 10 minutter før de stekes i ovnen på 180 grader.

Avkjøl på rist.
Server gjerne med melis og kokos.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs