KNASENDE SPRØ TOFFEE MED MELKESJOKOLADE OG MANDLER

Det er veldig stas med hjemmelaget julegodt, og det er mye godsaker som blir laget her hos oss om dagen. Dette er er noen knallgode biter som raskt kan bli en favoritt hos både store og små. Det ble det ihvertfall hos oss! Kan minne om daimsjokolade i smaken.


For å lage toffee med melkesjokolade og mandler trenger du:

450 gram smør
400 gram sukker
0,75 dl vann
2 ss lys sirup
300 gram melkesjokolade
1,5 dl mandler, hakket
Smør til smøring av formen

Smelt smør i en kasserolle. Rør inn sukker, sirup og vann. Kok opp, ha i et vanlig steketermometer og la det putre på medium varme til termometeret viser 143 grader. Rør jevnlig.
Ha bakepapir i en form på ca. 30x40 cm og smør den med smør.
Hell blandingen fra gryten over i formen. Avkjøl 5 minutter. I mellomtiden smeltes sjokoladen i vannbad. Hell sjokoladen over blandingen i formen, og strø over hakkede mandler.
Avkjøl og kutt i biter.
Oppbevares kjølig.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar