ITALIENSK LUNSJPIZZA I VAFFELJERN

Ja, denne er like god som middag som til lunsj, altså.
Lag en stor porsjon pizzadeig, og har du noe til overs etter å ha laget lunsjpizzaene, kan du kjevle ut og halvsteke en pizzabunn som kan fryses til en dag du trenger rask middag.
Selv liker jeg å sette pizzadeigen på morgenen, da med litt redusert mengde gjær, og la den heve frem til ettermiddagen. Da går middagen raskt!
Har du veldig dårlig tid kan man også lage retten med pitabrød.




1 kg hvetemel
6 dl fingervarmt vann
1 pakke tørrgjær
1 dl olivenolje
1 ss sukker
1 ss salt

Kyllingbryst
Basilikumspesto
Soltørkede tomater
Oliven
Fersk mozzarella
Paprikapulver
Salt og nykvernet pepper
Rapsolje

Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett vannet og elt sammen i 10 minutter til deigen slipper bollen/underlaget.
Ha på plastfolie og kjøkkenklede og a den heve til dobbel størrelse.
Den kan med fordel settes på morgenen, og heve til middagstid, da er det greit å bruke halv mengde gjær.

Når deigen er ferdig hevet, veier du opp små baller på 220 gram, og kjevler de ut som runde leiver med ca. 1/2 cm tykkelse.
Stek leivene på et bakebrett på maks varme i stekovnen til de begynner å blåse seg opp.
Ta ut, og del dem i to når de er litt avkjølt.
Del kyllingfiletene i to og stek dem i litt olje i en panne. Krydre med salt, pepper og paprikapulver.
Fyll brødene med pesto, fersk mozzarella, soltørket tomat, kylling og oliven.
Stek dem i vaffeljern til osten er smeltet.

Server gjerne med en frisk salat.

Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs