COCA FRA ANDORRA

Jeg lager mat fra hele verden etter en alfabetisk liste over alle verdens land. Denne uken er turen kommet til Andorra, et lite land midt mellom Frankrike og Spania.
Coca kan ligne på pizza, men med annerledes fyll enn hva man er vant med.
Min coca er fylt med en deilig løksaus smaksatt med timian, paprika, tykke skiver av bacon og manchego.



2-2,5 dl vann, fingervarmt
0,5 dl appelsinjuice
1 ts honning
1 pakke tørrgjær
5 ss olivenolje
3/4 ts salt
2,5 dl durumhvete (Semolina)
7 dl hvetemel

3 løk, skivet
2 ss frisk timian, hakket
3/4 ts salt
1/2 ts sukker
Smør

250 gram manchego ost, skivet
1 pakke bacon (gjerne tykke skiver som Gilde skogsbacon)
Rød paprika
Gul paprika
Grønn paprika
4 ss frisk oregano, hakket

Bland sammen det tørre i en bakebolle. Tilsett vann, honning og appelsinjuice.
Elt godt i 5 minutter. Du skal sitte igjen med en ganske fast deig som slipper bollen, så justér om nødvendig med mer mel/vann.
Hev til dobbel størrelse.

Sett ovnen på 250 grader.

Varm smør i en panne på medium varme. Tilsett løk, salt, sukker og timian, og bland sammen.
La det steke på lav til medium varme i minst 20 minutter.
Ta blandingen ut av pannen og mos den til en fin puré i en blender (eventuelt bruk en stavmikser).

Kutt paprikaen i tynne skiver, og hakk oregano.

Del cocadeigen i 4 emner. Kjevle ut til avlange leiver, og legg dem to og to på bakebrett.

Surr bacon litt i smør i en stekepanne.

Smør løkblandingen på hver leiv, og ha på bacon, paprika, manchego og oregano.

Stek cocaene på samme måte som du ville ha stekt en pizza.

Vel bekomme!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar