CHORBA ADAS - ALGERISK LINSESUPPE

Algerie! Jeg lager mat fra hele verden, og har startet på toppen av en liste over alle verdens land. Denne retten var en veldig hyggelig overraskelse, det er en smaksbombe av en suppe! Oppskriften metter 3-4 personer.




1 løk, finhakket
2 gulrøtter, hakket
2 selleristilker, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
3 hermetiske tomater fra boks (ta ut 3 tomater fra en boks, la juicen bli igjen)
1 ts gurkemeie
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
150 gram grønne linser (ikke hermetiske)
1 liter grønnsaksbuljong, fond eller kraft.
2 ss sitronsaft
1 ts salt
1/2 ts pepper
En klype chilipulver
En håndfull frisk koriander, finhakket
Olje til steking

Varm olje i en jerngryte eller lignende. Surr løk, hvitløk og selleri i et par minutter på medium til høy varme. Tilsett krydderet og tomatene.
Rør inn grønnsaksbuljongen og tilsett linsene.
La det småkoke på medium varme under lokk i 30 minutter. Rør inn sitronsaft.
Smak suppen til med salt og nykvernet pepper, og strø over hakket koriander før servering.

Vel bekomme!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs