BRYTEKAKE MED BANAN OG KANEL

Jeg falt litt for et bilde på intagram i går, på Delicious Magazine UK sine sider. Det viste en kake som denne, og da kunne jeg ikke annet en å sette i gang å bake. En slik kake var for fristende til å ikke smake.. 
Følg meg gjerne på instagram: Lilliansmatblogg
Kaken skuffet ikke. Deilig, saftig med smak av kanel og banan!
Prøv den du også!







550 gram hvetemel
40 gram smør, romtemperert
5 dl fingervarmt vann
2,25 dl fingervarm melk
35 gram sukker
20 gram finkornet brunt sukker
7 gram tørrgjær

Fyll:
200 gram smør
200 gram finkornet brunt sukker
1 ss kanel
2 bananer

Smelt halvparten av smøret til deigen (20 gram). Varm melken og vannet på lav varme i en kasserolle til det er fingervarmt.
Bland sammen smør, vann og melk. Når temperaturen er passe blandes gjæren oppi melkeblandingen sammen med hvitt og brunt sukker.
La det stå i 10 minutter.

I mellomtiden helles melet i en bakebolle. Lag en grop i midten, og putt gjærblandingen oppi. Elt på lav hastighet (eller for hånd) til deigen slipper bollen. Ha i resten av det romtemperererte smøret, og elt smøret inn i deigen.
La den heve under et kjøkkenklede i ca. 1 time.

Lag fyllet ved å smelte smør i en liten gryte. Visp inn brunt sukker og kanel.

Rull deigen til små golfballer.
Hell litt av kanelfyllet i bunnen av en brødform. Legg på noen bananskiver, og fyll på med deigen som er rullet til baller. Legg banan mellom deigen og hell over kanelblanding. Fyll opp formen, og la den etterheve i 15-20 minuter.
Har du noe igjen av kanelblandingen er det nydelig å varme opp og helle over kaken når den er ferdig stekt.

Stek på 200 grader i ca. 30 minutter.

Avkjøl litt i formen, og ha den deretter over på en rist.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs