ALGERISK CHAKCHOUKA - Posjerte egg i tomat- og paprikasaus

Dette er en deilig smårett fra Algeria.
Super variasjon på de vanlige frokosteggene, eller som en spennende lunsj!
Varier retten ved å tilsette chili, 1/2 ts hel spisskummen før paprikapulveret eller litt korianderpulver sammen med løken.
Oppskriften holder til 4 personer.




5 hele hermetiske tomater fra boks, hakket (kun tomatene ikke tomatjuicen)
3 fedd hvitløk, finhakket
1 rødløk, finhakket
1 stor grønn paprika, hakket
1,5 - 2 dl vann
2 ss paprikapulver
4 egg
Salt og nykvernet pepper
Rapsolje til steking

Varm oljen i en stekepanne med lokk eller tykkbunnet gryte, og rør inn paprikapulveret. Ha i løk og hvitløk, og surr på medium varme til løken er myk og blank. Tilsett paprika, og stek i et par minutter.
Ha i tomatene og vannet, la det småkoke under lokk på lav varme i 10 minutter. Om nødvendig tilsettes mer vann så det ikke blir tørt.

Bruk en skje og lag fire "hull" til eggene i gryten, ha eggene i en liten bolle, ett av gangen, og hell dem over i hullene.
Sett på lokk og la det putre på lav varme i 10 minutter før retten serveres.

Ha gjerne godt brød, pitabrød eller ligende til.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar