Crostini med hvitløk, bønner og rosmarinolje

Dette er nydelig mat som del av et tapasbord, eller sammen med frisk salat som en smårett.
Bruk gjerne skiver av baguette. 



Skivet baguette eller liten loff
2 fedd hvitløk, skrelt og skivet
400 gram hermetiske hvit bønner, avrent og skylt
1-2 ss rødvinseddik
Frisk rosmarin
God olivenolje
Havsalt

Ha en teskje med hakket fersk rosmarin i en morter sammen med en klype salt og en klunk god olivenolje. Mos sammen til en fin blanding.
Kutt hvitløksfeddene i skiver, og surr dem i litt oljenolje på svak til medium varme i en gryte. De skal ikke få farge, kun bli møre. Ha i bønnene, og la det surre sammen i 5 minutter.
Ha over i en bolle og mos sammen med en gaffel. Ha i rødvinseddik og smak til med havsalt.
Rist brødskivene på medium varme i tørr panne.
Ta ut, ha på bønnene, hell over en teskje med rosmarinolje og server umiddelbart.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar