Saftig kalkunbryst med hvitvinssaus, søtpotet og smørstekte aspargestopper

Kalkun blir som det meste av kjøtt veldig saftig og godt når man steker det på lav varme over lenger tid. Her har kalkunen bakt i ovnen sammen med rosmarin og hvitvin, som danner basis for en deilig saus. Sammen med søtpotetmos og aspargestopper blir dette en nydelig middag!
Oppskriften holder til 2 personer.





1 stort kalkunbryst
2 dl hvitvin
0,5-1 dl fløte
Frisk rosmarin
8-10 småløk (sjalottløk, perleløk eller lignende)
Salt og nykvernet pepper

1 stor søtpotet
Smør
Maldonsalt

Aspargestopper
Usaltet smør

- Sett stekovenen på 120 grader.
- Brun kalkunfileten i godt med smør i en stekepanne. Krydre med salt og pepper, og legg den over i en ildfast form sammen med smøret fra pannen.
- Hakk 1 ss rosmarin og strø over.
- Skrell småløk.
- Hell over hvitvin, ha i småløk og sett steketermometer på den tykkeste delen av den største fileten.
- La kalkunen steke i ovnen til den når en kjernetemperatur på 65 grader. Hos meg tok det 45 minutter.

I mellomtiden skreller du søtpoteten, deler i biter og koker dem møre i usaltet vann.
Mos med en potetmoser, og rør inn et par klatter med smør.
Smak til med godt med maldonsalt.

Når kalkunfileten er ferdig tas formen ut av ovnen og fileten pakkes inn i aluminiumsfolie.
Sett løkene til side. Hell vinblandingen over i en kjele, og reduser til ca. 2/3 gjenstår.
Hell i like mye fløte som du nå har kraft, og visp godt sammen. Smak eventuelt til med mer rosmarin.

Stek aspargestoppene i godt med smør i en panne på medium varme i ca. 4-5 minutter.

Kutt kalkunbrystet i skiver og anrett på tallerken sammen med søtpotetmos, småløk, hvitvinssaus og aspargestopper.

Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs