Pai med chevrè og rødløk

Dette kan raskt bli en favorittpai, spesielt om du er glad i chevré! 
Oppskriften gir en knallgod pai som metter 4 personer - serveres med en frisk salat.







Paibunn:
125 gram smør, i terninger
3 dl hvetemel
2 ss kaldt vann

Fyll:
3 mellomstore rødløk, i tynne skiver
4 ss olivenolje
1 dl hvitvin
3 ss frisk timian, hakket
120 gram chevré, smuldret
1 ss honning
2 egg
1,5 dl matfløte
0,5 ts salt

Kjør smør og mel sammen i en kjøkkenmaskin til en smuldrete deig (eller arbeid det sammen med hendene). Tilsett vann og kjør videre til deigen ser ut som en ball.

Trykk deigen utover i en paiform på ca. 24 cm, prikk bunnen med en gaffel og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter eller mer.
Sett ovnen på 200 grader. Stek paibunnen i 12 minutter.

Stek løk i olivenolje på medium varme til den er myk.Tilsett hvitvin, honning og timian. La det såvidt koke litt sammen før varmen senkes.
Rør sammen egg, fløte og salt i en bolle.
Bre løken utover den forstekte paibunnen. Ha den smuldrede chevrèn over. Hell så på eggblandingen.
Stek på 200 grader midt i ovnen i 30 minutter.

Server med en frisk salat.

Vel bekomme!

2 kommentarer:

  1. Hei, Lagde denne til middag idag. Nam sier bare jeg! Veldig, veldig god :) Takk for oppskrift!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så flott at den falt i smak! Tusen takk for tilbakemelding! :-)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs