Dette er knallgod mat både til hverdag og fest! Faller i smak hos de fleste, for veldig små barn kan sausen være litt mye krydret, men 5 åringen syntes det var veldig godt.
Retten er her servert med ris, men pasta er også et ypperlig tilbehør.
Oppskriften holder til 4 personer.
4 kyllingbryst
5 sjalottløk, finhakket
1 kinesisk hvitløk, finhakket (eller 4 fedd vanlig hvitløk)
120 gram chorizopølse, i skiver (helst en som du skiver selv, da disse oftest har mer smak f.eks fra Taga)
2 dl vann
1 terning kyllingbuljong
1/2 ts røkt paprikapulver
1 boks hermetiske cherrytomater, la tomatjuicen renne av
0,5 dl rødvin
1 ts balsamicoeddik
250 gram ferske cherrytomater
Olivenolje til steking
Sitronpepper
Fersk basilikum
Ris
- Sett stekovnen på 220 grader.
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Del kyllingfiletene i to på langs om de er veldig store (hvis ikke behold dem som de er), brun dem raskt i litt olje i en stekepanne. De skal ikke stekes ferdig da de skal i ovnen. Sett til side.
- Ha godt med olivenolje i en stekepanne eller jerngryte. Ha i chorizoen og la den steke på medium varme til paprikaoljen pipler ut. Ta ut chorizobitene og sett til sides.
Stek løk og hvitløk i oljen på medium til lav varme til den er myk i samme oljen.
- Ha chorizopølsen tilbake i pannen sammen med hermetiske cherrytomater, vann, smuldret buljongterning, balsamicoeddik, rødvin og røkt paprikapulver.
La det småputre sammen i 5 minutter.
- Legg kyllingfiletene i en ildfast form sammen med de ferske cherrytomatene og hell over sausen. Krydre med sitronpepper og bak i ovnen i 18-20 minutter. Dryss over strimlet basilikum. La retten hvile i 5 minutter før den serveres sammen med ris.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar