PASTA PEPERONATA

Denne pastaretten falt i smak hos både store og små hjemme hos oss. 
For de minste som ikke liker så mye mat med "biter" om dagen fikk sausen seg en runde med stavmikseren, mens resten av familien nøt den som den skal være - kremete med biter av paprika og rødløk, toppet med et dryss av gressløk. Deilig! 
Oppskriften metter 2 store og 2 små.




450 gram pasta
2 røde paprika, i biter
1 gul paprika, i biter
1 grønn paprika, i biter
2 rødløk, skivet
3 fedd hvitløk, finhakket
2 ss hakket gresslø, hakket
3 håndfuller revet parmersanost
2,5 ss mascarpone (kan eventuelt byttes ut med creme fraiche)
1,5 ss balsamicoeddik
1 ss rødvinseddik
3 ss olivenolje
Maldonsalt og nykvernet pepper

Kok pasta etter anvisning på pakken.
Ha paprikabitene i en stekepanne sammen med olivenolje, samt litt salt og pepper. La det surre på medium til lav varme under lokk i 15 minutter.
Rør inn løken, sett på lokket igjen, og surr videre på samme varme i 15 minutter til.
Ha i hvitløk, surr videre i 2-3 minutter. Tilsett mascarpone, balsamicoeddik og rødvinseddik. Ha i parmersan, vent med en håndfull til å drysse over pastaen ved servering.
Rør sammen på lav varme. Smak til med salt og pepper.
Rør sausen sammen med den kokte pastaen og server med gressløk- og parmersandryss.

Vel bekomme!










Inspirasjon er hentet fra Jamie Oliver.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar