Disse bollene er superluftige og kjempegode!
Oppskriften holder til 18-20 store boller - fyll dem gjerne med rosiner.
1 kg hvetemel
150 gram smør
7 dl melk
0,5 ts hjortetakksalt
1 pakke tørrgjær
200 gram melis
2 ts kardemomme
Egg til pensling
Smelt smøret og lunk melken. Avkjøl til fingervarmt.
Bland sammen mel, melis, kardemomme, gjær og hjortetakksalt i en bakebolle. Tilsett melk/smør og elt godt sammen med eltekrok til en smidig deig.
La heve til dobbel størrelse under plast og kjøkkenklede.
Ta deigen ut på melet bakebord, del den i 18-20 emner, og rull til fine boller.
Etterhev i 15-20 minutter på bakebrettet.
Pensle med egg.
Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter på 200 grader.
Avkjøles på rist.
Vel bekomme!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar