FRITYRSTEKT FISKETACO MED SALSA

Her tror jeg de fleste vil få seg en positiv overraskelse! Dette er en rett som falt i smak hos både store og små her hos oss. Absolutt verdt å lage - kjempegod!
Oppskriften holder til 5-6 personer.



Dressing:
1/2 beger lettrømme
0,5 dl majones
1 ss eddik, 7 %
1 ss sukker
2 ss hakket gressløk

Frityrrøre:
1 egg
0,5 dl melk
0,5 dl vann
0,5 dl hvetemel
0,5 ts salt
0,5 ts bakepulver
0,5 ts senneppulver

Til fritering:
1 kilo torskefilet
0,5 liter olje

12 maistortilla
Hjemmelaget tacosaus (salsa) - oppskrift her!
1 lite kålhode, finsnittet
2 lime, i båter

Bland alle ingrediensene til dressingen i en bolle, rør godt sammen.
Lag så frityrrøren. Bland egget med melk og vann. Visp i resten til en glatt røre.
Kutt fisken i biter på ca. 2 x 5 cm.
Varm opp oljen i en jerngryte. Kontrollér temperaturen ved å dyppe en tresleiv i oljen, bobler det rundt sleiven er oljen varm nok.
Fritér fisken i 4 omganger. La den fritere til den er gyllen. Ta bitene ut og la dem renne av seg på kjøkkenpapir.
Varm en tørr stekepanne. Ha torillalefsene oppi, én av gangen. Stek i 5 sekunder på hver side, og legg dem så inni et håndklær til de skal spises.
Legg fiskebiter på hver tortilla, ha på salsa, kål og dressing.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar