Disse rundstykkene er luftige og fantastisk gode!
Deigen er en fryd å jobbe med, og resultatet deretter - Så.. Løp og bak!
Oppskriften gir 12 store deilige rundstykker.
1 pakke tørrgjær
6,5 dl melk
125 g smør
1 ts salt
1 ss sukker
1 egg
700 g hvetemel
100 gram lettkokte havregryn
200 gram sammalt hvete
1 egg til pensling
Solsikkefrø
Smelt smøret i en liten gryte. Ha melken i det smeltede smøret og varm opp forsiktig til fingervarmt.
Bland det tørre i en bakebolle, hell i smør og melk. Elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter.
Underveis i eltingen tilsettes 1 egg. Justér om nødvendig med mer mel.
La deigen heve under plast og kjøkkenklede til dobbel størrelse.
Bak ut og form til 12 rundstykker. Sett alle på samme bakebrett.
Sett ovnen på 225 grader.
La dem etterheve i minst 15 minutter.
Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter.
Avkjøl på rist.
Nyt så disse fantastisk gode rundstykkene! :-)
Vel bekomme!
Har tenkt å bake disse idag, men har ikke hvete helkorn... Hva annet kan jeg bruke? Kruskakli? Grovt rugmel? Er ikke så glad korn i rundstykker og brød :)
SvarSlettBytt gjerne ut med grovmalt mel! Lykke til med bakingen! :-)
SlettJeg bytta ut hvetemel med samalt hvete fin. Blir kjempegode! Takk for oppskriften!
SvarSlettTakk for tilbakemelding! :-)
SlettSUPERGODE!!! Vi nyter disse på det blide Sørlandet..
SvarSlettSå fint å høre!! Takk for tilbakemelding! :-)
SlettNett satt deig :) Gleder meg til smake etterpå 😉
SvarSlettNett satt deig :) Gleder meg til å smake etterpå 😉
SvarSlettDisse ble en stor hit! Hadde ikke lettkokte havregryn, så jeg brukte vanlige, store havregryn men tok litt mindre enn 100 g. Ble helt supert :)
SvarSlettSuper oppskrift! Store, luftige rundstykke.
SvarSlettTok akkurat en bit av dine nystekte rundstykker med smør og brunost. NAM! Superluftige! Byttet dog ut lyst hvetemel med Grovt for å få de bittelitt sunnere. Fantastisk! Takk for fin oppskrift! -Camilla
SvarSlettSå bra rundstykker. Nydelig konsistens. Fint bakverk. Lykke til med bakingen!
SvarSlettBrukte 700gram sammalt hvete fin, 200gram sammalt hvete grov og 100gram lettkokte havregryn. Supergode, sunne og grove rundstykker! Takk for oppskrift!
SvarSlettDisse var luftige og veldig gode. Tusen takk for oppskrift :-)
SvarSlettElsker dine fine, luftige rundstykker, og baker disse fast. Disse grove har jeg ikke prøvd ennå. bruker du fint eller grovt sammalt hvete? Ser ei nevner på hvete helkorn, men kan ikke se at det skal være i oppskriften?
SvarSlettFantastisk god deig å jobbe med! Beste jeg har laga noen gang😃👍🏼
SvarSlettNammis!! Har aldri bakt så gode rundstykker. De ble utrolige myke og luftige. Takk for oppskrift :)
SvarSlettHar rundstykker til heving nå, spent på resultatet! Fulgte oppskrifta til punkt og prikke, men har ikke kjøkkenmaskin (student life), så jeg knadde for hånd :)
SvarSlettFantastisk gode rundstykker!! Elsker gjærbakst oppskriftene dine 👌
SvarSlettVil det gå bra å bruke denne oppskriften til å lage brød også, eller bør det gjøres noen forandringer?
SvarSlettHei Kåre!
SlettDenne oppskriften har jeg ikke testet som brød, men jeg vil tro du får et godt resultat. Send gjerne beskjed om hvordan det gikk!
Lillian
Da jeg er melkeallergiker bruker jeg soja olje og soyamelk i stedenfor, funker utmerket med ekte geitost på!
SvarSlettTusen takk for tilbakemelding!
SlettHei:) Gleder meg til å prøve oppskriftene dine! Hvilken type smør bruker du?
SvarSlettSå hyggelig! Meierismør!
SlettMaken til gode rundstykker har jeg aldri før smakt!! Tusen takk for en helt super oppskrift, som selv oss som aldri lykkes med gjærbakst også kan få til! Luftige, saftige og hinsides gode!
SvarSlettTakk for tilbakemeldingen! Så hyggelig å høre at de falt i smak!
SlettJeg fikk 35 rundstykker i god størrelse av denne oppskrifta, tror hvis jeg bare skulle laget 12 så hadde de blitt i største laget :-) Men supergode ble de, lett deig å jobbe med! Fornøyd :-)
SvarSlettDet var hyggelig å høre, takk for tilbakemelding!
SlettBakte disse i dag til suppefesten i barnehagen der jeg jobber. Masse skryt og flere ville ha oppskrift, så jeg har delt link til bloggen din 😊
SvarSlettTusen takk for hyggelig tilbakemelding! 😊
SlettKjempegode rundstykker! Bakte de for første gang for 14 dager siden. Har nå en ny deig i ovnen. Sverger til denne oppskriften fremmover����
SlettHei. Brukt oppskriften din to ganger. Svært fornøyd!!!
SvarSlettPrøvde disse idag og de var de beste vi har smakt noensinne! Anbefales ��
SvarSlett