Meksikansk chiligryte

I disse kalde vinterdager er det nydelig med gryter med futt i! Slike som gjør at man får varmen i seg. Dette er en sånn gryte - og den er veldig god! 
Oppskriften holder til 4 personer.



5 grønne chili, skivet
0,5 dl vann
0,25 dl hvitvinseddik
400 gram kjøttdeig av svin
200 gram karbonadedeig
4 sjalottløk, finhakket
0,5 dl hakket selleri
1 gulrot, i små biter
1 kinesisk hvitløk, finhakket
1 ts salt
5 ss worshestersaus 
120 gram tomatpuré
2 bokser hakkede tomater
0,5 dl rødvin
0,5 ts chilipulver
0,5 ss spisskummen
1 boks sorte bønner
Frisk persille, hakket 
Ris

La chiliene ligge i vann og hvitvinseddik i en halv time. Kjør blandingen til puré i en blender.
Stek kjøtt- og  karbonadedeig, og sett til side.
Ha litt olje i pannen, tilsett løk, hvitløk, gulrot og selleri. Stek til løken er myk og blank.
Ha i salt og pepper. Rør inn tomatpuré og la det surre noen minutter. Hell over vinen, chiliblandingen og de hakkede tomatene. Rør godt så ingenting sitter fast i bunnen av gryten.
Ha i kjøttet sammen med worshestersaus. Krydre med chilipulver og cumin. Legg på lokk og la det småkoke i 1-1,5 timer på lav varme. Rør godt i bunnen innimellom.
Mot slutten av koketiden tilsettes persille og bønner.
Server med nykokt ris.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar