Oppskriften under gir 8-9 speltrundstykker.

500 gram siktet speltmel
1/2 ts tørrgjær
1 ts salt
1 ts sukker
4 dl vann
Ha alt i en bakebolle og rør sammen med en sleiv.
Dekk til bollen og la den stå i romtemperatur i minst 12 timer.
Ha godt med mel på et bakepapir, og hell deien ut av bollen.
Brett alle kantene inn slik at hele deigen blir melete av melet fra bakepapiret. Brett så inn en gang til. Strø gjerne på litt mer mel.
Sett bakebollen over deigen på bakepapiret, og la den etterheve der i 2 timer.
Sett ovnen på 250 grader.
Etter 2 timer tas bollen bort, og deigen deles med en kniv i 8-9 rundstykker.
Ikke elt sammen.
Rundstykkene løftes over på et bakebrett med bakepapir, og stekes midt i ovnen i 15 minutter.
Avkjøl rundstykkene på rist.
Vel bekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar