Chili con carne

Det er så godt med smakfulle gryter nå om vinteren, slike som man kan varme seg på. Denne gryten er nettopp en sånn, og den er absolutt verdt å lage! 
Oppskriften holder til 4 personer.


750 gram flatbiff eller mørbrad av storfe
1 stor løk
2 gulrøtter
2 fedd hvitløk, finhakket
500 gram sorte bønner på boks
4 ss tomatpuré
2 røde chili, skivet
0,5 ts cayennepepper
1 ts malt koriander
1 ss spisskummen
3 ss paprikapulver
1 ts oregano
0,5 ts kanel
1,5 ss sukker
1 ss salt
1 ts grovkvernet sort pepper
2,5 dl oksekraft eller oksefond
1 ss balsamocoeddik

Del kjøttet i terninger. Brun det i en gryte. Ha i  finhakket løk, hvitløk, chili og terninger av gulrot, og la det steke sammen i 5 minutter.
Tilsett krydderet og tomatpuréen, og fres videre i 2 minutter. Ha i kraft og hakkede tomater, og la gryten koke i minst 30 minutter, gjerne endel lengre. Ha i bønnene og kok opp. Smak til med salt, pepper og balsamicoeddik.

Serveres med ris og eventuelt skivet rødløk, rømme og guacamole.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar