Saftig smørloff

I det siste har jeg bakt mye med tørrmelkspulver.
Spontane planer om bakst hos meg har ofte stanset av mangel på melk i kjøleskapet, og da er det veldig praktisk å ha tørrmelk i kjøkkenskapet. 
Når resultatet i tillegg blir fantastisk er tørrmelkspulver blitt en ny favoritt. 
Har du ikke tørrmelkspulver kan du endre det og vann i oppskriften til helmelk.
Oppskriften gir to store saftige brød!


1250 g hvetemel
130 g Viking tørrmelkspulver
7 dl vann
100 gram smør
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1 egg til pensling

Romtemperer smøret.
Bland hvetemel, tørrgjær, melkepulver og salt i en bakebolle.
Ha i fingervarmt vann oge elt på lav til medium hastighet i 10 minutter. Tilsett smøret litt etter litt.
Hev til dobbel størrelse.
Ha deigen ut på et melet bakebord, del den i to og form to brød.
La dem etterheve til nesten dobbel størrelse under et kjøkkenklede på et stekebrett med bakepapir.

Pensle med smør og stek på 250 grader i 45-50 minutter.
Legg et bakepapir over brødene når de har fått fin farge.

Avkjøl på rist og nyyyt!
Vel bekomme!


2 kommentarer:

  1. Hei :) Funker det å bruke h-melk i stedet for tørrmelkspulver? Har du prøvd det? Hilsen Bente

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Bente!
      Det fungerer kjempebra å bytte ut vann og tørrmelkspulver med helmelk!
      Lykke til med bakingen! :-)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs