Rullekake med bringebær

Jeg fikk deilig rørt bringebærsyltetøy i gave på sensommeren. Det har ligget i fryseren og ventet på en anledning til å bli brukt til noe skikkelig godt!
Swiss roll lyder det engelske navnet, men kaken er ikke fra Sveits. 
Derimot så er den fantastisk god i all sin enkelhet, og lages i en fei! 
Kanskje en idé til helgekosen?




4 egg
125 gram sukker
125 gram hvetemel
1 ts bakepulver
2,5 dl rørt bringebærsyltetøy

ovnen på 200 grader.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt i mel og bakepulver, og vend det i eggedosisen med en slikkepott.
Ha over på et smurt bakepapir i en langpanne.
Stek i ca. 8 minutter midt i ovnen.
Legg et bakepapir på bakebordet, strø sukker på og hvelv rullekaken over på papiret.
Sett langpannen over, og la kaken ligge slik til den er lunken.
Smør bringebærsyltetøy utover kaken, og rull den stramt sammen.
Legg den kjølig med skjøten ned frem til servering.

Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
site design by designer blogs