Lasagne

Glem Toro og Knorrpakker - hjemmelaget lasagne er like enkelt! Og bedre. Veldig mye bedre!
Oppskriften holder til 4 personer. 

Kjøttsaus:
1 ss smør
1 rødløk, hakket
4 fedd hvitløk, finhakket
400 gram karbonadedeig
1 boks hakkede hermetiske tomater
2,5 ss tomatpuré
1 ss oregano
0,5 ts salt
Nykvernet pepper

Ostesaus:
50 gram smør
4 ss hvetemel
5 dl lettmelk
1 dl revet ost
Salt og nykvernet pepper

Lasagneplater
Ost til gratinering


Start med å sette ovnen på 220 grader.

Kjøttsaus:
Brun kjøttdeigen i smør i en jerngryte, stekepanne eller lignende. Sett til side.
Surr løk og hvitløk i samme pannen på medium varme til løken er blank, rør inn tomatpuré og stek videre i ett minutt.
Ha karbonadedeigen tilbake i pannen og tilsett hakkede tomater, oregano og salt.
Kok opp og la det putre under lokk mens ostesausen tilberedes.
Smak til med eventuelt mer salt og nykvernet pepper.

Ostesaus:
Smelt smør på lav varme i en gryte. Visp inn hvetemel. Ha i melken, og kok opp under omrøring på medium til lav varme. La sausen småkoke i fem minutter. Rør inn osten, og smak til med salt og nykvernet pepper.

Montér lasagnen.
- Kjøttsaus
- Lasagneplater
- Kjøttsaus
- Ostesaus
- Lasagneplater
- Kjøttsaus
- Lasagneplater
- Ostesaus
- Kjøttsaus
- Revet ost på toppen

Stekes i 20-25 minutter på 220 grader.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar