God rett med asiatiske smaker.
Oppskriften holder til 4 voksne.
500 gram kyllingbryst
1 kinesisk hvitløk, presset
2 ss sitronsaft
2 ss sesamolje
2 fennikel, skivet
Saus:
4 ss sesamolje
7 ss revet ingefær
8 ss flytende honning
2,5 dl konjakk
Jasminris
Skjær kyllingen i store strimler. Legg dem i en bolle, og bland sammen med sitronsaft og hvitløk.
La marinerer i 10 minutter.
Sett ovnen på 180 grader.
Kok jasminris.
Brun filetene med sesamolje i en stekepanne på høy varme.
Legg fennikel i en smurt ildfast form, ha kyllingen over. Ha over marinaden. Stek ved 180 grader i ca. 10-15 minutter.
Saus:
Varm oljen i en stekepanne. Surr ingefæren i oljen, tilsett honning og konjakk.
Kok inn til halvparten er igjen.
Serveres umiddelbart med kyllingbryst og nykokt jasminris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar