Currygryte med potet og kikert

Kjapt nok til hverdags og godt nok til fest. Slettes ikke verst!
Oppskriften holder til to store og to små.

5 kokte poteter
2 ss olivenolje
1,5 løk, hakket
2 kinesiske hvitløk, finhakket
5 ts garam masala
1 chilli, finhakket
3 ss tomatpuré

3 ss vann
1 boks kikerter (godt skylt under kaldt vann)
1,5 boks hakket tomat
2 ts sukker
Saft av 1/2 sitron
Fersk koriander
Salt og nykvernet pepper

Basmatiris

Kok ris etter anvisning på pakken.
Del de kokte potetene i biter.
Varm oljen i en tykkbunnet gryte. Surr løk, hvitløk og chilli på middels varme til løken er myk. Rør inn garam masala. Ha i tomatpuré og vann, og la det putre i et minutt.
Tilsett de hakkede tomatene, kikertene, sukker og sitronsaft.
La det koke i 5 minutter. Tilsett eventuelt litt mer vann om sausen blir for tykk.
Smak til med salt og nykvernet pepper.
Rør inn potetene til slutt, og ha over hakket koriander.
Server umiddelbart med basmatiris og eventuelt hvitløksnan.

Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar