Biffgryte med potetpuré

Dette er en smakfull gryte som passer både store og små.
Oppskriften holder til 2 voksne og 2 barn. 



500-600 gram mørbradbiff
1 rødløk
2 fedd hvitløk
2 ss smør
1 boks crème fraîche
2 ts lys kjøttbuljong
3,5 dl vann
1 ts einebær, knust i morter

12-15 mellomstore poteter
Helmelk
Maldonsalt
Pepper

Frisk timian

Skrell potetene, og kok dem møre i usaltet vann.
Kutt mørbradbiffen i terninger.
Finhakk rødløk og hvitløk.
Brun kjøttet i smør i en stekepanne. Ha det over i en gryte.
Stek løk og hvitløk i samme pannen og ha det over i gryten.
Kok ut pannen med litt vann, og hell over kjøtt og løk.
Rør inn en boks med crème fraîche og einebær, ha så i vann og buljongterning.
Kok opp og la det småkoke i 20-25 minutter.

Knus potetene gjennom en sil, og visp inn varm melk i blandingen til du får ønsket konsistens.
Smak til med maldonsalt og pepper.
Ha over litt frisk timian før servering.

Vel bekomme!

4 kommentarer:

  1. Kan man fryse dette?

    SvarSlett
    Svar
    1. Tror sannsynligvis ikke resultatet blir så bra ettersom creme fraiche endrer konsistens ved frysing, men jeg har ikke prøvd å fryse denne selv.

      Slett
    2. Heia Lillian:) Den må prøves i helga, så kjempegod ut:) Prøvde bigff stroganoff i helga, veldig god og snart og lage:) Du har en kjempefin blogg som jeg bruker mye:)

      Mvh Sissel, Mo i Rana.

      Slett
    3. Tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding Sissel!
      Ha en riktig god helg! :-)

      Slett