Oppskriften holder til 2 voksne og 2 barn.
500-600 gram mørbradbiff
1 rødløk
2 fedd hvitløk
2 ss smør
1 boks crème fraîche
2 ts lys kjøttbuljong
3,5 dl vann
1 ts einebær, knust i morter
12-15 mellomstore poteter
Helmelk
Maldonsalt
Pepper
Frisk timian
Skrell potetene, og kok dem møre i usaltet vann.
Kutt mørbradbiffen i terninger.
Finhakk rødløk og hvitløk.
Brun kjøttet i smør i en stekepanne. Ha det over i en gryte.
Stek løk og hvitløk i samme pannen og ha det over i gryten.
Kok ut pannen med litt vann, og hell over kjøtt og løk.
Rør inn en boks med crème fraîche og einebær, ha så i vann og buljongterning.
Kok opp og la det småkoke i 20-25 minutter.
Knus potetene gjennom en sil, og visp inn varm melk i blandingen til du får ønsket konsistens.
Smak til med maldonsalt og pepper.
Ha over litt frisk timian før servering.
Vel bekomme!
Kan man fryse dette?
SvarSlettTror sannsynligvis ikke resultatet blir så bra ettersom creme fraiche endrer konsistens ved frysing, men jeg har ikke prøvd å fryse denne selv.
SlettHeia Lillian:) Den må prøves i helga, så kjempegod ut:) Prøvde bigff stroganoff i helga, veldig god og snart og lage:) Du har en kjempefin blogg som jeg bruker mye:)
SlettMvh Sissel, Mo i Rana.
Tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding Sissel!
SlettHa en riktig god helg! :-)