STANGEKYLLING MED MAISKREM OG SALVIESMØR

Dette er deilig mat med sommerlig inspirasjon! Bruk gjerne en god, søtlig balsamicoeddik på salaten om du har tilgjengelig.
Oppskriften holder til 4 personer.



3-4 kyllingbryst av Stangekylling (eller annen kyllingfilet med skinn)
3 ferdigkokte maiskolber
3/4 beger crème fraïche
100 gram smør
8-10 mellomstore poteter
6-7 små sjalottløk, delt i 2
Frisk salvie
1 kinesisk hvitløk
1 sitron
Blandet salat
Soltørket tomat
God olivenolje
God balsamicoeddik
Salt og nykvernet pepper

Lag salvie- og hvitløkssmør. Bland sammen 100 gram smør, 1 finhakket kinesisk hvitløk og en liten neve salvieblader som hakkes.
Ha i litt sitronsaft, samt salt og nykvernet pepper.
Bland godt sammen, og rull inn i flastfolie før det puttes i kjøleskap.

Sett ovnen på 180 grader.

Vask potetene (skrell om nødvendig) og del dem i båter. Kok opp rikelig med vann i en kasserolle og kok potene i 4-5 minutter. Hell av vannet.
Ha dem over i en ildfast form sammen med sjalottløk, rør inn noen spiseskjeer med olivenolje og krydre med kvernet salt. Vend sammen. Bakes i ovn til potetene er møre.

Legg godt med urtesmør under skinnet på kyllingen. Gni så skinnet med salt, pepper og litt sitronsaft. Stek kyllingen i smør i panne med skinnsiden ned til skinnet begynner å bli sprøtt.
Ha over i en ildfast form, få med stekekraften.
Ha også gjerne resten av hvitløk- og salviesmøret i den ildfaste formen, om du ikke brukte alt på kyllingene.
Bakes i ovnen i ca. 8-10 minutter.
La kylligfiletene hvile litt før de kuttes i skiver og serveres.

Skjær maiskolbene rene for maiskorn, og ha maisen i en gryte sammen med 1 ss smør og 1 beger crème fraïche. Kok opp. Hell over i en platbolle, og kjør til puré med en stavmikser. Ha det tilbake i gryten og hold maiskremen varm frem til servering. Smak til med godt med salt og pepper.

Vask og tørk salaten. Bland sammen salat og litt soltørket tomat i biter, og drypp over litt olivenolje og balsamicoeddik.

Server Stangekylling med maiskrem, blandet salat og ovnsbakte poteter. Hell over salviesmør fra den ildfaste formen.
Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar